stanął Dawid na przeciw Goliata
ale jest inaczej niż kiedyś było
obaj
mają proce
a pięty ukryte
w markowych butach
amunicją
są słowa którymi kłamią
a linie strzału
wyznaczają środkowe palce
słupki się kołyszą
a my
ludzie z burzy i pleśni
stojący po dwóch stronach
i u nas słowa krewkie
bo wiece
już nudzą
dwunastego lipca
przygryzając wargi
jak w totku
x postawić trzeba w odpowiednim polu
i czekać
czekać
komu zrzednie mina