ta ziemia nie przebacza
nikomu i niczego
jednoocy są królami
przysięgi jak napalm
wypalają wierność
choćbyś przyniósł ziarno
łzami podlewał ugory
przyjdą ci którzy przyjdą
każde dobro przybiją do drzwi
zanim zasiejesz naucz się zabijać
krew użyźnia najpełniej
ze smoczych zębów wyrosną
pokolenia jeszcze bardziej jałowe