twarze na parkingu

Jacek JacoM Michalski

w piosence płoną róże

znowu i znowu

fortepian jest zbyt smutny

zważy każdą łzę

kruk usiądzie na drugiej szali

wszystkie utracone sny

jak szczeble drabiny

która upadła na ziemię

pozwolą wspiąć się ponad dachy

 

świnie i perły

nic w tym dziwnego

stąd do świtu może donikąd

śpij

ty jesteś moją opoką

wysiądziesz w jakimś mieście

nie poznam twojego imienia

 

ja jestem tylko drogą

to więcej od najwięcej  

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 11 lipca 2020
anonim