i dziś zbieram płatki...

Irena Świerżyńska

kwiat zwiędnie z czasem 

i kolor zmieni

 

i cóż dusza powie

skoro

moje płatki rosły za życia na grobie

 

twoje ego zawsze przodem

moje kroki bokiem i daleko z tyłu

 

a -  sen przynosi baczność

 

nie odmienisz

nie zawrócisz

 

żal odpłynie

spokój pisze i kwiat leży

 

tyle mogę

i spoczywaj z Bogiem

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 lipca 2020
anonim