Literatura

kołysanka (wiersz)

Yaro

ukołysać cię w cieniu wierzb
musnąć włosy połysk ułożyć w koszyczek

 

zatrzeć ślady po sobie
by nikt nie czekał na odpowiedź

 

zbłąkany wśród owiec pocałunek
który zdradza człowieka człowiekowi

 

skazani na wieczną drogę
zagubiony wędrowiec

 

ciągłym głodem zwiedza inne drogi
kto nas ukołysze przed kolejnym świtem

 

gdy noc wydaje się być ostatnią
przystanią przed wyzwaniem

przed życiem przed śmiercią

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 13 lipca 2020, 18:06
Klimat !!!
przysłano: 13 lipca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca