Wielka gra

Konrad Koper

Na tym dziwnym świecie

jest prowadzona gra :

 

są wygrani i przegrani.

Możemy pomylić się,

choć teoretycznie zawsze jest wyjście.

 

Wszyscy odgrywają dobro i zło,

jedno prowadzi do drugiego.

 

Są magicy, którzy pociągają sznurki.

Dla nich światy się przeplatają.

 

Braknie im miłości.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 13 lipca 2020
anonim