Literatura

Szemkel (wiersz)

abc

Mój Szemkel z linorytu czytający księgę życia  
jest buchalterem prowadzi kreatywną księgowość
przemyca grzeszników do nieba od lat
i w ten sposób oszukuje Boga
mam nadzieję że uratuje mnie z ognia
gdy się niebawem podpalę
nie mam satysfakcji z życia ale wierzę 
jako seryjny samobójca w wyższą opatrzność
kiedyś gdy szedłem w stronę 
końca świata (miejscowi wiedzą o furcie)
miałem sznur w torbie by się wyhuśtać
ale głos spod samochodu mnie powstrzymał
nie widzę człowieka a tu pomóż mi
słyszę zamiast się powiesić 
poniosłem pijaka dalej się śmiali znajomi
uratował mi życie więc liczę na 
anioła nr siedem

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 15 lipca 2020, 22:44
Drugie podpalenie, podziwiam ;-) widzę cykl samobójczych inscenizacji i robi się coraz
ciekawiej, jeszcze dwie scenki i Vega nakręci nowy hit ;-)
abc
abc 16 lipca 2020, 05:53
Patryk Vega to podróbka Tarantino, to lepiej nie.
Mithril
Mithril 16 lipca 2020, 20:52
"Patryk Vega to [śmieszna i prymitywna] podróbka [Quentin`a] Tarantino, to lepiej nie."

:-)
przysłano: 15 lipca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca