na zawołanie

Irena Świerżyńska

wszystko cacy pełna gala

tron i sala jasna lśni

dobre loty

 

a  -  za rogiem sęp już drży

pazur

czeka

 

hej  -  podrapię w majestacie

zobaczymy  

jaki

wielki

 

coś -  się znajdzie

 

zaraz

zaraz

i jest robota

dorzucimy trochę  piany

 

doprawimy

smaczkiem błota

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 16 lipca 2020
anonim