z dobrą wiarą

Irena Świerżyńska

o -  jak dobrze 

świat się zmienia widzę buzie małe

kolorami iskry świecą

rozbiegane oczy

duże

 

ciekawość nosi

dłoń przygładzi i masz owoc

zdrowy

 

ono wie

ono czuje i pędzi do przodu

w duszy swoje już buduje

i jest duch odnowy

 

pomóż ojcze

wspomóż matko

dodaj ciepło rozwagą kraszone

 

nie ma lepszej chwały w kole

jest orkiestra  -  gra do pary

chroni słodki płot

 

i  już tańczy w locie ptak

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 17 lipca 2020
anonim
Usunięto 1 komentarz