Powidła

Konrad Koper

Zbieraliśmy razem

dorodne owoce

pełne słońca i ciepła…

 

Z plonów lata

zrobiliśmy gęste,

słodkie powidła.

 

Często otwieramy

zimą miksturę.

Próbujemy cząstkę

dobra i natury…

 

Łaskawy duszek

śpiący w słoju

przez długie miesiące,

budzi się, prostuje

i daje o sobie znać.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 lipca 2020
anonim