zasłona

Jacek JacoM Michalski

zanurzyć się  

światło bardziej gęste od czerni

mówisz że czas krwawi

płuca toną w krzyku

cisza wypada wprost z ust

do rzeki pełnej złudzeń

 

odetchnę na skraju

tym mniej im więcej

pomiędzy

 

kiedy było trzeba

byłem

zostanie wahnięcie powietrza

jak gasnący krąg źrenicy

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 18 lipca 2020
anonim