jeszcze chce i pika

Irena Świerżyńska

wczoraj z tobą

dzisiaj noszę radość

ciepłem pika

 

przepłynęłam tyle burz

a tu tęcza miga

 

o  -  jak dobrze już wracają

mrówki z duszy

 

a myślałam  -  już nie mogę

 

czas  -  nie kreśli linią grubą

 

nie zamykaj duszy

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 lipca 2020
anonim