do naprawy

Irena Świerżyńska

operacja potrzebna od zaraz

coś rozpruli przez przypadek

duch zgasili

 

nikt nie myśli jak naprawić

przypudrować

wszystko jest na twarzy

 

chociaż nie był domek z kart

nie było podpory

 

przykleił  się diabeł w skorupie

macki kosmate wyrzucił i ogon

zepsuty zostawił

po balu

 

zamiataj 

sam

 

tam, tam i tam....

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 lipca 2020
anonim