Kocham poezję

Cytra

 

wyobraziłam sobie że jesteś
wierszem
czytałam dotykając słów
gładziłam wersy
pieściłam strofy
kiedy zaczęłam szukać głębi
niewinna nerwowość zdradziła
słabość 

zamknęłam książkę
na okładce było zdjęcie 
długo gapiłam się na autora

 

Cytra
Cytra
Wiersz · 22 lipca 2020
anonim