śliska podłoga

Jacek JacoM Michalski

nie jestem w stanie czytać

jednak piszę

to jakiś kosmiczny absurd

 

nie jestem w stanie myśleć

ale mówię

to całkiem powszechne

 

chcę czytać milcząc

zanurzyć się w słowach i obrazach

 

za dużo poetów za mało poezji

albo zupełnie odwrotnie

 

może jestem śmieszy

powiedz że mnie nie czytasz

mówisz

przepraszam nie potrafię też słuchać

 

czemu oczy muszą chłonąć

ślepy i głuchy

zostałem zwierzęciem towarzyskim

 

wczorajsi kochankowie wymieniają imiona

niepotrzebnie

są małżeństwem od tysiąca lat

zapomnieli o sobie po trzecim dziecku

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 23 lipca 2020
anonim
  • marzena
    /nie jestem w stanie czytać
    nie jestem w stanie myśleć
    może jestem śmieszy

    powiedz że mnie nie czytasz
    przepraszam nie potrafię też słuchać

    wczorajsi kochankowie wymieniają imiona
    niepotrzebnie
    oczy muszą chłonąć
    ślepy i głuchy

    zostałem zwierzęciem/

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    bo jeśli wojny mają nas zjednoczyć
    niech będą trzy, zimna długa, nieposkromiona
    noc z niewinnością dziecka
    kruszy mury

    · Zgłoś · 4 lata