w ciszy

Yaro

wystarczą kwiaty
kilka słów modlitwy

niespokojny dzień


pada deszcz


wiatr zamiata liście pod dywan

samotny cmentarz
wypełniony smutkiem

na policzkach 
jak na liściach rosa

 

płoną znicze
wiązanki na stosie
wiatr porusza wstążki


krótkie formy znaczą tak niewiele
współczucie kilka słów
 tato nie wrócisz już

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 24 lipca 2020
anonim
  • victor51
    To bardzo dobry wiersz. Najtrudniej, jak myślę, jest mówić o sprawach najważniejszych językiem możliwie najskromniejszym

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Miks !!

    · Zgłoś · 4 lata temu