Literatura

w ciszy (wiersz)

Yaro

wystarczą kwiaty
kilka słów modlitwy

niespokojny dzień


pada deszcz


wiatr zamiata liście pod dywan

samotny cmentarz
wypełniony smutkiem

na policzkach 
jak na liściach rosa

 

płoną znicze
wiązanki na stosie
wiatr porusza wstążki


krótkie formy znaczą tak niewiele
współczucie kilka słów
 tato nie wrócisz już

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 25 lipca 2020, 21:29
Miks !!
victor51 30 lipca 2020, 17:41
To bardzo dobry wiersz. Najtrudniej, jak myślę, jest mówić o sprawach najważniejszych językiem możliwie najskromniejszym
przysłano: 24 lipca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca