Sok z buraka

Cytra

 

początkiem ludzkości byli Adam i Ewa
jesteśmy kopią z kopii powielaną

 

chyba coś zburzyło równowagę umysłu 
i ciała 
skoro szacunku piekło się domaga

 

człowiek się przepoczwarza?

 

hybryda ma już sześćdziesiąt odmian płci 
i zakusy
by dzieciom umysły reformować

 

świat się zmienia - kwiczą świnie
a obora słucha 
kostucha dorzyna 

 

nie urosła rzepka na piątych klepkach
za to buraki latoś obrodziły

 

Cytra
Cytra
Wiersz · 27 lipca 2020
anonim