każde zbierze swoje

Irena Świerżyńska

chociaż świat jest pełen dziur

nie zatrzymuj matko

 

pozwól zebrać plony wszystkie

i gorzkie

i brzydkie

 

sam wybierze

 

później z czasem przefiltruje

ile w tym dobrego

 

jego dola

jego świat

 

odstaw

swoje ego

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 28 lipca 2020
anonim