...i gdzie to niebo

Irena Świerżyńska

oczy widzą

od - do

a - dalej ciemności

 

uszy -  nie chcą słuchać

 

serce - pika 

bije

 

jak czuje

 

chłodzi czy grzeje

daje

zabiera

 

czy - rani i z pianą do brzegu

dobija

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 29 lipca 2020
anonim