Dżentelmen w każdym calu

A Raskolnikowski

 

 

zanim usłyszałem świst topora
spadającego na moją szyję
powiedziałem do kobiety stojącej najbliżej

 

Madame zrób krok do tyłu

 

gdyż tocząca się głowa
może zabrudzić twoją białą sukienkę

 

a jest tak czysta i niewinna

A Raskolnikowski
A Raskolnikowski
Wiersz · 30 lipca 2020
anonim