Literatura

Dla W. Steyera (wiersz)

Marzena

 

zapomniałam o was chłopcy
dzień zasiał mgłę
na polach
ulice włączyły pastuchy

wychodzą tylnymi drzwiami
świece, rozstrzelane
na kostkach chodników
kredą znaczą stopy
ślady ostatniej
dobrej woli

jako i my
odpuszczamy

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hopeless
hopeless 1 sierpnia 2020, 22:30
świetnie piszesz
marzena
marzena 1 sierpnia 2020, 22:55
Dziękuję
marzena
marzena 2 sierpnia 2020, 19:27
Yaro dziękuję. ;-)
przysłano: 1 sierpnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

może dzisiaj
marzena
M
marzena
linie papilarne
marzena
Mendoza
marzena
jaskółki c.d.
marzena
Jaskółki
marzena
– mein schatz
marzena
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca