Moje życie przypomina :

Konrad Koper

Wzburzoną i wartką rzekę.

Meandruje ona silnie…

 

Będąc na wakacjach,

 długo zmagaliśmy się z nią,

choć dostrzegaliśmy ciche jezioro.

Które prędzej bywało złudzeniem.

 

Gdy rządził niepokój,

myślałem, gdzie zostawić łódki.

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 3 sierpnia 2020
anonim
  • marzena
    Bywa, że w takich chwilach nasze prawdziwe oblicze odbija się od lustra wody. Sprawdzian, zaufać czy utopić?

    · Zgłoś · 4 lata
  • Kazimierz Siłuch
    Cosik w tej metaforze rzeki życia jest.

    · Zgłoś · 4 lata