Nić

Konrad Koper

Różnobarwna nić się plącze.

 

Oplata ulicę, skwer, chodnik

i znowu tą samą ulicę.

Wskazuje okrężną drogę,

między kościołem a pubem…

 

Wije się przez las,

w którym mieszkają zwierzęta.

 

 Nić wiąże serca.

 Często o nią potykamy się.

 

Choć nie potrafimy jej rozsupłać,

możemy ją przeciąć.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 4 sierpnia 2020
anonim