kukiełki

Jacek JacoM Michalski

ona stoi nago obok słów

szczoteczka do zębów jest odpowiedzią

cylinder i laseczka

królik piecze się nad ogniskiem

magiczne sztuczki pozwolą przetrwać

w świcie gdzie wszyscy kochają przekaz

 

oszuści w jej głowie

śpiewają nowe piosenki dla nowych ludzi

to tylko miłość

albo inny rodzaj transmisji

 

możemy zapomnieć najdroższa

to ledwie kilka chwil

potem wrócisz do swojej roli

obywatelki cudownego świata

albo kurwy w porcie

 

jedno nie wyklucza drugiego

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 6 sierpnia 2020
anonim
Usunięto 2 komentarze