Literatura

Brak pewności (wiersz)

Cytra

 

żegnajcie piękne obrazy wakacje i słodycz na ustach
codzienność jest szara i czuję jakiś chłód
gdy pamięć dotyka zmysły /nie ufam jej/
bo w konfrontacji wspomnień przegrywam

 

twoje obrazy są inne
inne moje
a tyle ich co spojrzeń
tylko ja wiem jak dużo miejsca zajmowały we mnie dzieci
w sercu w myślach i w codzienności

ale te wspomnienia są już kruche /patrzę na stare fotografie/
ulotność z pamięcią się mija

 

a jednak
kiedy idę do przodu i mijam kolejnych błądzących
mam wrażenie że się cofam

 


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 7 sierpnia 2020, 16:20
Przesłanie poetyckie- dobre obrazowanie- choć skromne...
przysłano: 7 sierpnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca