Limeryk w koronie
Błażej Szuman
Limeryk w koronie
Pewien staruszek spod UłanBator
Dostał covida gdy było lato
W szpitalnej sali
Go ratowali
Płuca rozerwał mu respirator.
Błażej Szuman
Wiersz
·
8 sierpnia 2020
Skąd pomysł, że takie coś może być wierszem?
Pewien stary baron w Barcelonie
co dzień stawał nago na balkonie,
a gdy zebrany lud
podziwiał jego wzwód,
on grzmiał: "Co, ma wisieć? Nie, Newtonie!"
Limeryk Stanisława Barańczaka