szukałam nieba przy miedzy

Irena Świerżyńska

skąd to światło 

i nowe gwiazdy na niebie

 

ach - to ty przyniosłeś

a bliskość  uniosła wysoko

 

pragnienie było i będzie

i nikt nie zatrzyma koła

 

choć bywa krzywe i pęka

ósemką dalej się toczy przeskoczy

jak trzeba 

 

marzenia szarością przykryte

perła od zawsze jest w środku

głębia ukryta nie świeci

 

dotyk  muszlę otwiera i masz obraz

czułością przetkany i jasność sama wypłynie

kolory duchem wygładzi

 

i tu - przy miedzy

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 9 sierpnia 2020
anonim
  • marzena
    Blisko, tak blisko że bliżej już nie można. :-)

    · Zgłoś · 4 lata