Orkiestra

Konrad Koper

Gdy język ciał niebieskich przełożymy na muzykę,

kosmos okaże się orkiestrą

bogatszą i cudowniejszą od innych – ludzkich.

 

Klasyfikujemy miliony instrumentów.

 

Melodii nie doceniamy,

bo odbieramy ją niedoskonałym…

 

Człowiek jest marnym tłumaczem.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 10 sierpnia 2020
anonim