Nieprzyjemna świadomość

Cytra

 

gdy śmierć się zbliży  
zastygniesz jak motyl przyszpilony
czarny anioł twoje myśli rzuci na kolana
aż pogodzisz się z losem

 

śmierci się nie wyrywaj
ostatnia łza
na jej dnie ostatnie słowo
ostatni oddech otworzy usta

 

gdy skonasz
telefon powiadomi rodzinę
ulubioną melodyjką

 

liryzm tej sceny skończy się
cennikiem na pakiet pośmiertny

 

Cytra
Cytra
Wiersz · 11 sierpnia 2020
anonim