ty mnie miły wierszem poczęstuj
przykryj kiedy
zadrżę
zaparz melisę na spokój
pamiętasz papierówki
zerwane
wczesnym rankiem
w twoich dłoniach
obietnice
te pierwsze były ważne
drugie trochę bolało
a trzecie niech stanie się
naszym ostatnim
powtarzaj mnie
zawsze
I struna morskich trąbek ta jedna jedyna
G. Apollinaire
***
ty mnie miły wierszem pocałuj
przykryj kiedy
zadrżę
zaparz melisę papierówki
pamiętasz
zerwane wczesnym rankiem
obietnice
pierwsze były ważne
drugie trochę bolało
a trzecie niech stanie się
ostatnim
albo odwrotnie
powtarzaj mnie