trójkąty

Yaro

myślę o nas w zimowy wieczór 

kot skulony na dywanie 

 

 

w kominku spotykanie ognia

ciepłe dłonie 

 

mówisz że już tak nie możesz 

 

pokój zamieniam w spokój 

widzę trójkąty na suficie 

 

płynie na starej płycie nasze życie 

otulony marzeniami zasypiam 

mróz maluje wzór na szkle

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 14 sierpnia 2020
anonim