chcesz zatańczyć tango

Irena Świerżyńska

świat otwiera bramy wszystkie

tylko gdzie granice

 

pan - na niby godność nosi

żądze skaczą gdzieś po słupie

 

a - klasa

ugrzęzła pod płotem

 

służysz

masz na tacy

za tapetą deser gorzki uwiera

dostałaś

koszulę

 

oj - tylko trochę  

znoszona

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 15 sierpnia 2020
anonim