z nową erą

Irena Świerżyńska

przyszła era nowa

 

teraz pędrak nitką kręci

szybko

bystry

i otwierasz oczy

 

supły duże  gęste

ciasno

 

kłębek nisko doły ścieli i drży

powieka

przyjdzie

przymknie oczy 

 

czy - swoje klapki podniesie

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 19 sierpnia 2020
anonim