tabula rasa
czysta tabliczka
pusta kartka
opowiadanie jak wyobrażam sobie przyszłość
techniki aktywnego poszukiwania siebie i swoich marzeń
ukorzyć się przed swoim stwórcą
nie jestem Bogiem
alkohol czyha za rogiem
samotność rozrywa na strzępy
bańkę wszechwładnej pychy
wyobraźnią i myślą sięgam
przekazu szukam
a ona tu jest
Miłość się objawiła mój żal odkryła
łzy wydusiła, na kolana rzuciła
potokiem słów się wylała
i na nowo mnie zdumiała.
Miłość powiadasz...
łzy wydusiła, na kolana rzuciła
potokiem słów się wylała
i na nowo mnie zdumiała./
Miłość objawienie
odkryty żal rzucony potokiem
słów i łez
na kolanach
na nowo jestem zdumiony.
to niepotrzebne, usuń
"tabula rasa
czysta tabliczka
pusta kartka"
- na: ła-ła-ła-ła-ła-ła
kończąc = gniot