Kwiatek we włosach

Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper


Mała Dama tańczy sama
Zgubiła gdzieś biały szal
Perły z łez oplotły jej dłonie
Deszcz na jej widok przestał płakać

Bez uśmiechu na młodej buzi
Zagubiona
Płynie kamiennym parkietem

Czy w końcu Błękitny Anioł
Odnajdzie tę Gwiazdkę ?

Odnajdzie - to znaczy
Zrozumie
I porwie do Walca


Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz · 22 września 1999
anonim