śnieg na piasku

Jacek JacoM Michalski

zimno dodaje smaku

zza okna

drzewa mniej jałowe od spojrzeń

drzwi zbyt daleko

zabraknie miejsca na światło

i tak przyjdzie nieubłagane

bez żadnego tunelu

 

spokój w dłoniach

oddaje nerwową bezsenność

kiedy krzesło jest odpowiedzią

objawienia dotykają błyskiem

zamknięte powieki

 

teraz rozumiesz dlaczego

samotność jest wszystkim

czego potrzebujesz

pokochasz ją jeszcze bardziej

uciekając od własnych ofiar

i cudzej winy  

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 22 sierpnia 2020
anonim