Literatura

zasługujesz na piękny wiersz (wiersz)

Andrzej Feret

zasługujesz na piękny wiersz

 

nie zapomnisz wiersza za grosz
zwykle piszę kiedy słyszę jak kwitną kasztany
nie zapomnisz wiersza jak grosz
zasługujesz na więcej … pisany

 

mgła zaciera różnice między kształtem
a słowem co dalej
kształty trwają ale słów nie brakuje i drżę
ale mogę i mogę wciąż dalej
kiedy kształty wieczorem posyłasz
i czekam
kiedy kwitną wieczory kasztanem
póki mgła nie rozwiewa jak dwa grosze przypływam
na poduszce odbija słowo złotych kolczyków
między nimi tak bardzo złotem włosy
dotykam rozwiane

 

czekaj, czekaj ja przyjdę
niech no tylko zakwitną kasztany

 

15 sierpnia, 2020
Andrzej Feret

 


przysłano: 23 sierpnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca