Literatura

cichuteńko, (wiersz)

Andrzej Feret

cichuteńko,

 

cichuteńko się włóczę pośród wierszy
twoje też nazywam pierwsze i jedyne
i zabieram wiersze i piszę jak
kwitła stokrotka
tkliwych wyznań laurem białych kwiatów
ja zazdrosny o nie
ja skromny odbiorca

 

moje wrzosy już kwitną i rude płomienie
ścielą inny świat to taki co
pragniesz rozkochać
i rumieńcem białych kwiatów
wybierasz natchnienie
wśród stokrotek, której skarb nie na strychu chowam
a nad bruzdą pola zaorane
i opasłe stoły
śluby co już róż nie żałują
i rude wrzosy w dymy zawijają
a pośród jesieni moje rymy
do twoich rymów stroją
twoje kwietne wiersze
rozkwitły w wazonie kiedy
cichuteńko włóczę się już
wśród klonów smentarza

 

21 sierpnia, 2020
Andrzej Feret

 


przysłano: 24 sierpnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca