Literatura

Światem zawładnął "brak zaufania" (wiersz)

Cytra

ostatnio nikt mnie nie pyta jak się czuję 
- niepewnie

 

zapewniają że nic się nie stanie 
jak przed tamtym wrześniem

 

z niepokojem spoglądam 
w boskie  przepełnione błękitem niebo

 

różne nacje głoszą` Bóg jest z nami` 
gotując ludziom los jesiennych liści

 

historia już wstała i dzieje się blisko
przy granicach zakładają gniazda `gołąbki pokoju`

 

nie da się już spisać wielu wątków 
umarłego milczenia

 

dziś mamy publiczny spektakl

 

w ciszy słychać jak kres prze do przodu
co będzie gdy wybuchnie większy granat

 

gigantyczny błysk i straszliwy huk nas zmiecie
nie ma przypadków

 

są znaki

 

i jak tu nie śmierdzieć strachem

 
 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 sierpnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca