w pokoju pełnym niczego
pająki plotą sieci ze słów
kartka po kartce otwierają
na nowo pustą przestrzeń
bezpańskie ucho kubka
przenosi kawę do wczoraj
kim jesteś przez ostatnie miliony lat
twarzą naciągniętą na wieszak
albo bez albo kimkolwiek
tak bardzo obcym jak ciasne buty
poganin o sześciu twarzach
chciałby zatrzymać najmniej zużytą
pozostałe opadną do przezroczystości
mówią że w zatłoczonym niebie
czekają wszystkie odpowiedzi
jest dobrze bo jest
okno mruga bez powieki
cześć
mówią że w zatłoczonym niebie
czekają wszystkie odpowiedzi"
...się znaczy