babel

Jacek JacoM Michalski

od święconej wody rdzewieją szklanki

popiół jest królem tak po prostu

twojego sprzeciwu nikt nie zauważy

szukasz znaków i symboli

kruki są jakie są kochają padlinę

zbyt blisko oczu

długi płaszcz ma za dużo kieszeni

w jednej biblia w drugiej koran

rodał nawinął się na modlitewny młynek

prorok prorokowi prorokiem

bluźniercy jak prawowierni tak samo martwi

 

cud się dokonał

zmartwychwstanie potrzebuje życia

do życia

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 29 sierpnia 2020
anonim