mur zawsze dzieli

Irena Świerżyńska

ściana z lewej i prawej

i własny komuny próg

 

słowa płynęły

jednym wielkim  strumieniem  

 

dopomóż Bóg

 

wiara

nadzieja 

z Tej ziemi w równym szeregu

i barka  otwiera bramy

 

a -  dziś  wiry 

zamęty

otwarte usta i ziarna puste

 

my  i  oni

 

i mury rosną bez kleju

już blisko nieba

 

czy -  runą

 

tylko

gruzu już nam nie trzeba

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 1 września 2020
anonim