Pod blaskiem gwiazd
Ukryłaś swoją miłość
Aby poczuć smak
Skrywanych w sercu uczuć
Które rozświetlają niebo
W pochmurne dni
Gdy krople deszczu
Zmywają z twarzy smutek
Rozpalając płomyk w chmurach
Rozświetlając miłosny szlak
Wędrówki nam nieznanej
Pragnień z ukrytych marzeń.
Poczytaj Herberta - ,,Nauczyłaś mnie patrzeć" - jest poniżej. Piękny wiersz, aż zapiera dech w piersiach. Szukaj nowych wyrażeń, metafor. Ja wiem, że wciąż piszemy na te same tematy. Każdy z nas jest inny, więc pokaż swój charakter, swój styl nie powielaj - rozpalonych płomyków w chmurach.
Pozdrawiam.
Ja też nie jestem idealna. ;-)