Literatura

W myślach (wiersz)

Krzysztof Kowalski.

 

Lubię patrzeć w twoje oczy które odbijają błękit nieba

Prócz tego że twój uśmiech rozświetla moją duszę

Wiem że nie jesteś aniołem tylko kobietą

Lecz rozpalasz moją wyobraźnię pod wieczór

Kiedy sen oddala moje myśli w chmurach

Bezbronny tulę się w poduszkę marząc o tobie

Kiedy w sercu płomień wznieca ogień

A twoje wargi szepczą czułe słowa

Miłość rozkwita jak kwiat na polnej łące

I rozumiem gdy myśli odchodzą w zapomnienie

Jesteś tylko jak oddalające się wspomnienia

Które odeszły wraz z wiosną zasypiając latem

Pod puchowym płaszczem zakrywając to uczucie

Zasypane pod warstwą śniegu lodowatych sopli

I skruszonych tajemnic pochowanych w sercu

Zamkniętych  w pamiętniku już na zawsze.

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 2 września 2020, 14:54
hm... lepiej są emocje, prawdziwe :-)
marzena
marzena 2 września 2020, 14:59
trochę do skrócenia ale już wychodzisz ze skorupki
marzena
marzena 2 września 2020, 16:45
Lubię patrzeć w twoje oczy
odbijają błękit nieba
uśmiech rozświetla moją duszę

nie jesteś aniołem tylko kobietą
rozpalasz moją wyobraźnię
pod wieczór
Kiedy sen oddala moje myśli

Bezbronny tulę się
płomień wznieca ogień
wargi szepczą czułe słowa

gdy myśli odchodzą w zapomnienie
jesteś wspomnieniem
odchodzisz wiosną zasypiasz latem

Pod puchowym płaszczem
pod warstwą śniegu lodowatych sopli
Zamykam w pamiętniku
tajemnice pochowane w sercu
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski. 2 września 2020, 18:55
Marzena Wychodzę ze skorupki ale nie umiem się wydostać;) Wrzuciłem tylko parę wierszy aby się zameldować;) zimą może znowu trochę więcej popiszę bo będzie więcej wolnego czasu pozdrawiam.
przysłano: 2 września 2020 (historia)

Inne teksty autora

Opowieść miłosna cz. 32
Krzysztof Kowalski.
Wśród błękitnych gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Drogą do gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wolność i pragnienie człowieka
Krzysztof Kowalski.
Droga przeznaczenia
Krzysztof Kowalski.
Drogą wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca