Chciałbym cię zobaczyć w snach

Krzysztof Kowalski.

 

Chciałbym cię zobaczyć w chmurach

przed wieczorem

kiedy śpisz

 

chciałbym dotknąć twoich ust

poczuć smak wiosny

w twoich ramionach

 

chciałbym przeżyć magiczną noc

utulony do snu

przy blasku księżyca

 

i powrócić tam

gdzie rozżarzony piasek

ziarenka rozpyla wiatr

 

gdzie krople deszczu

zmywają miłości ślad

 

zakrywając żar

który rozpalał nasze serca

w snach pochłaniając

nasze myśli.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 3 września 2020
anonim
  • Krzysztof Kowalski.
    Marzena Dzięki może w końcu wyjdę z tej skorupki;)

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Krzysztof coraz lepiej. ;-) Jest erotycznie i ta /magii/ ;-)
    musimy to poprawić, bo mam skojarzenie z przyprawą do zupy ;-) sorry ;-))))
    Jeżeli powstaje antologia miłosna, to proszę używaj nowych słów, mogę Ci pomóc. ;-)


    /i powrócić tam
    gdzie rozżarzony piasek
    ziarenka rozpyla wiatr/

    Działa na zmysły!

    · Zgłoś · 4 lata temu