anamneza

Jacek JacoM Michalski

struktura natury

ikony malowane na deskach

one jeszcze pamiętają drzewa

ślepota karmi się słowem

transplantacja z nową nadzieją

przenosi oczy do oczu

 

modlę się bez słów i próśb

wystarczy to co mam

widzę mur jak mór

kawałek ściany pośrodku miasta

memento dla ptaków

getta nie potrzebują już barier

nazwy budują je w głowach

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 4 września 2020
anonim
  • marzena
    to znaczy, na starość w naszym mózgu zachodzą nieodwracalne zmiany?
    ;-) witamy filozofa w gronie przekwitniętych poetek i poetów ze starczym uwiądem ;-)))
    hm... co powie nam Platon? ;-))

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    /Starzy ludzie (wiersz klasyka)
    ksiądz Jan Twardowski


    Nie lubią proszków
    przy aspirynie się krzywią

    czekają na miłość dobroć
    powrót ojca i matki

    tak jak w dzieciństwie
    wszystkiemu się dziwią

    cieszą się gwiazdką choinką
    zimą tęsknią do wiosny

    Starzy - to dzieci które za szybko urosły/

    proste i piękne słowa, nieprawdaż?

    · Zgłoś · 4 lata
  • Jacek JacoM Michalski
  • marzena