W myślach które przeminęły

Krzysztof Kowalski.

 

 

Jest takie miejsce które pochłania ciemność

drzewa umierają wysychają  krzewy

duszę pochłania wieczne cierpienie

płacz i ból unoszą się w oddali

teraz pozostała rozpacz i smutek

widzę twą postać w obłokach

słyszę bicie twojego serca

płatki otaczają ulotne myśli

wołasz by odetchnąć chociaż na chwilę

nie mogę przytulić się do ciebie

nie mogę otrzeć twych ran

wyznaczasz płomyk na niebie

by pozostawić ślad

to co minęło już nie powróci

pozostało w lustra odbiciu

echo rozproszone wśród chmur

zagubionych w zranionym sercu

i myślach które przeminęły

z nurtem upływających lat

które odeszły  na zawsze.

 

Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 4 września 2020
anonim
  • marzena
    Idę się powiesić ;-)))))))
    Już nie mogę, słabo mi od tego stękania, od tych wierszy!!!!!!!!!!
    Dom Starców, normalnie jakiś świat zdechłych fląder...
    - cierpienie, getta, kotłowanie w czterech ścianach, łyse pały, kulawe psy itd.

    /drzewa umierają wysychają krzewy
    duszę pochłania wieczne cierpienie
    płacz i ból unoszą się w oddali
    teraz pozostała tylko rozpacz i smutek/

    Wybrałeś już kolor trumny? ;-))))

    · Zgłoś · 4 lata