Dwóch ogrodników

Konrad Koper

Pierwszy i drugi ogrodnik posiadali trawniki.

 

Pierwszy nawoził go kompostem

i wyrywał staranie chwasty.

Drugi używał chemicznych nawozów

i truł ziemię. By tylko trawa rosła.

 

Pracowitemu na działce wyrosła złota róża.

Leniwy ogrodnik wziął z niego przykład.

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 6 września 2020
anonim
  • Gudmundur
    Konrad-:) to zbyt oczywiste, co napisałeś.
    Ale jest maksyma!

    Pozdrowienia!

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Jak ja Cię kocham za tę różę :-)

    · Zgłoś · 4 lata temu