Pierwszy i drugi ogrodnik posiadali trawniki.
Pierwszy nawoził go kompostem
i wyrywał staranie chwasty.
Drugi używał chemicznych nawozów
i truł ziemię. By tylko trawa rosła.
Pracowitemu na działce wyrosła złota róża.
Leniwy ogrodnik wziął z niego przykład.
Ale jest maksyma!
Pozdrowienia!